הזכרון הכמעט אחרון שלי ממנו היה מקמפיין שעשינו לפני מספר שנים במסגרת המאבק לקידום תעסוקתי של עובדים בני 45+. קבוצה של סטודנטים מבי"ס לקופירייטינג של תרצה גרנות ז"ל הכינה לנו שורה של מודלים שמהם בחרנו אחד שאותו קידמנו באמצעי תקשורת שונים.
שמעון פרס היה אחת מהדמויות שככבו בקמפיין (רצ"ב הססמה שהרצנו עם שמו). זה עזר בהחלט להעלאת המודעות אצל מעסיקים ועובדים כאחד.
הזכרון השני רחוק יותר. אני מבקש להחזיר אתכם לשנת 1996. שמעון פרס ראש ממשלה אחרי רצח רבין, אני משמש ככתב משטרה וחרדים של העיתון דבר בירושלים. בין השאר מסקר את הארועים השונים המתרחשים בבירה וגם את ארועי הבחירות של אותה השנה בה הססמה נגד שמעון פרס היתה "פרס יחלק את ירושלים". הססמה שהדביקו אנשי חב"ד למתמודד מול פרס היתה "ביבי טוב ליהודים", שאותה חשפנו בפעם הראשונה בעיתון.
אבל לא זה מה שרציתי לספר לכם. רציתי שתקראו ידיעה לא ארוכה שפרסמתי ב- 15 למאי. וכך היא הולכת: "ירושלים היתה ותישאר מאוחדת בריבונות ישראל בכל משא ומתן שיהיה בעתיד", כך אמר אתמול (רביעי) ראש הממשלה ושר הביטחון שמעון פרס בדברו בטקס הענקת תואר אזרח כבוד של ירושלים לנשיא המדינה עזר ויצמן.
בטקס שנערך במעמד ראש עירית ירושלים, יו"ר הכנסת, אלוף פיקוד המרכז ונכבדים נוספים אמר פרס כי "אנחנו איחדנו את ירושלים לפני 29 שנים ומאז היא מאחדת אותנו. אם יש נושא בעם ישראל שהוא נעלה מכל מחלוקת עליון מכל פלוגתא ומשותף לכל העם, ללא סיעות ומחנות הרי זה אחדותה ושלמותה של ירושלים, בירת ישראל לנצח". פרס הדגיש בנאומו את "מחויבותינו הלאומית לירושלים", ואמר כי "זוהי התחייבות מוחלטת שאין להטיל בה ספק ודופי וכל נסיון להכניס בה פקפוק או להציב עליה סימני שאלה הוא פסול, מלאכותי מיותר ומזיק".
"הבה נוציא את ירושלים מכל פולמוס", אמר ראש הממשלה ושר הביטחון. פרס לא שכח לכוון את דבריו גם אל הפלשתינאים באמרו כי "ירושלים המאוחדת בריבונות ישראל היא הבירה הניצחית לעם ולמדינה כאחד, וצריך לזכור שבעיר הזו מעולם לא היתה בירתו של עם אחר ומעולם לא חדלה להיות בירתו ומוקד תפילתו של עמינו".
שינוח בשלום על משכבו.